Bicie na kierownicy
Bicie na kierownicy
Witam.Nie moge sie pozbyc bicia kol.Wczasie jazdy od ok. 100km/h zaczynam odczuwac bicie na kierownicy czym szybciej jade tym bicie wieksze.Najgorzej jest przy hamowaniu z predkosci powyzej 140km/h wtedy kierownic lata mi w rekach i cala buda zaczyna mi trzasc.Sprawdzalem tarcze hamulcowe sa proste , kola sa wywazone brak jakichkolwiek luzow w zawieszeniu,lozyska na przednich piastach sa nowe.Nie wiem co sie dzieje moze to wina opon ktore juz maja ok. 40tkm i maja jakies wewnetrzne bicie ktore sie poglebia przy hamowaniu?
Re: Bicie na kierownicy
Przedewszystkim sprawdz czy kołka sa proste i i opony bez tzw. bąbli skoro reszte masz oki.
RED DEVIL
Potwierdzam.Wolvi pisze:Przedewszystkim sprawdz czy kołka sa proste i i opony bez tzw. bąbli skoro reszte masz oki.
Ja mam kola wywazone, ale jedna felga jest lekko skrzywiona i czuc bicie.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Tak jak mówią felga albo któraś piasta jest krzywa,mi się kiedyś to zdarzyło.
Zrobiłeś Mką 40 tysięcy na jednych kapciach? Szacun stary, nie znam nikogo u kogo zwłaszcza tylne starczyłyby na połowę tegoschumi pisze:Nie wiem co sie dzieje moze to wina opon ktore juz maja ok. 40tkm i maja jakies wewnetrzne bicie ktore sie poglebia przy hamowaniu?

Sprawdzilem ponad 40tkm.Tylne juz do wymiany a przednie jeszcze calkiem calkiem.Piasty sa proste.
U mnie przednie wytrzymaly 44tys km, tylne ok 38tys km...Keepsake pisze:Zrobiłeś Mką 40 tysięcy na jednych kapciach? Szacun stary, nie znam nikogo u kogo zwłaszcza tylne starczyłyby na połowę tegoschumi pisze:Nie wiem co sie dzieje moze to wina opon ktore juz maja ok. 40tkm i maja jakies wewnetrzne bicie ktore sie poglebia przy hamowaniu?

Amatorzy tak mająmsjk pisze:U mnie przednie wytrzymaly 44tys km, tylne ok 38tys km...

No offence. Przepraszam za OT
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Właśnie o to mi chodziło. Można Mką jeździć jak emeryt ale po co.Bombel pisze:Amatorzy tak mająmsjk pisze:U mnie przednie wytrzymaly 44tys km, tylne ok 38tys km...
No offence. Przepraszam za OT
pozbyłeś się bicia? jeśli tak to co to było...?